onsdag 25 februari 2009

Akuten

På luncen idag hämtade jag Millan från sjukhuset, därhon har tillbringat natten.

Jag kom hem från jobbet. Promenerade i 45 minuter, åt middag, gjorde semla och tittade på Bygglov.

Sen hörde Camilla av sig och sade att nu är det inte roligt längre.

Hon försökte ringa sjukhuset, men gav upp, för det var bara upptaget hela tiden. Så hon bad mig ringa från hemtelefonen. Det förstår jag. Det blir dyrt att sitta i telefonkö, när man bara har en mobil.

Jag ringde upp och fick vänta i 30 minuter, innan jag kom fram. Fick prata med en otroligt bra sköterska. Denna tjej lyssnade verkligen och sa att det inte var nåt snack om saken. Hon måste komma in till akuten på en gång.

Nu är jag alltså precis hemma efter att ha skjutsat Ni-Vet-Vem till akuten igen.
Samma läkare som igår. Det tog bara 5 minuter, så sa han jaha, skjuts upp till avdelningen igen då. Jatack sa Camilla och hejdå till mamma.
Typ
NU är det verkligen stopp i tarmen. Påsen hänger där tom och torr. Inte ens luft kommer i den nu, det gjorde det i alla fall i morse...

Fortsättning lär följa i morgon.

God natt Pompisar

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hm...illa.. Ni borde begära an s.k. "valfrihets" Remiss då kan ni ta ett bättre sjukhus,,,s-valls sjukhus är ju numer känd att vara "urkass" Stackars "lilla" tjej....Till och med att folk från S-vall hellre åker till Solefteå än till det närmre sjukhuset...då kan man ju börja fundera????

Anonym sa...

Eller varför inte begära att komma ner till Uppsala..(kom jag på nu)Det normala är ju, har ju iallafall varit,att magen måste fungera perfekt innan man lämnar sjukhuset,

Anonym sa...

Men ska man verkligen behöva begära det själv? När läkarna under så här lång tid uppenbarligen inte hittat grundorsaken till Camillas problem borde de väl med automatik skicka henne till ett universitetssjukhus där de främsta specialisterna finns.

Jag är själv så lyckligt lottad att jag blev ileostomiopererad 1985 och har i princip inte haft några som helst problem sedan dess. Innan operationen hade jag i praktiken förlorat 14(!) år eftersom jag inte ville höra talas om stomioperation.

Jag hoppas verkligen att allt snart löser sig för Camilla.

Anonym sa...

Jo,du Bosse...det MÅSTE man tyvärr göra..för det går tydligen "prectis" hos läkaren som behandlar henne,att inte kunna fixa så att hon blir bra..men man har all rätt i Världen att begära en valfrihets remiss! Har en väninna som blev tvingad att göra det,(men det gällde hennes ben,"blodklaffarn i benet var felande,men på S-valls sjukhus sa de att det fanns inget att göra,hon far nu på behandling, till Stockholm,på egen begäran ,är nästan bra nu...!Så "funkar vår sjukvård numer..tyvärr...!

Anonym sa...

Hej Lia!
Oja det finns bland mina recept,den är så
enkel att göra du kan ju titta där.
Denna rätt har jag gjort rätt många gånger sen
jag fick det av min sons sambo.
Så gå du in där och titta,hoppas du också blir
lika förtjust som jag*ler*
Jag önskar dej en fin Tisdagskväll.
Kramar.

sarawn sa...

Men fasen oxå! Ska det inte vara nog för henne någon gång? Ska det vara så svårt att få till det bra? Jag förstår att hon blir less o ledsen o knäckt man ska inte behöva ta hur mycket som helst.
Skickar en styrkekram till er!!

Anonym sa...

Lia!
Ska de aldrig få någon rätsida
på din dotter,utan hon ska behöva åka fram och tillbaka på detta viset.Man blir så ledsen när de tar sämre hand om oss svenska som jobbat ett helt liv.Jag hoppas de
snart får rätt sida på problemet.
Jag önskar dej en fin Torsdag.
Kramar.

Anonym sa...

Godmorgon Kära syster...hur är "läget" nu tänker på er,och håler tummarna för Camilla...kramar..!

Anonym sa...

Hon trodde hon skulle kunna åka hem idag. Fick bakslag i natt och ligger på avdelningen igen, med dropp och tarmvila...