Kanske har jag skrivit detta recept tidigare, kanske inte. Det är så gott, i vilket fall, så det tål att upprepas!
3 portioner
Skiva i ½ cm tjocka skivor - 400 gr halvtinad fisk (Alaskan Pollok är bra)
Lägg fisken i en smord ugnsfast form
salt och svartpeppar.
Gör en stuvning:
smält 3 msk smör
tillsätt 1-2 tsk curry
sedan 3 msk vetemjöl
rör om till en gegga
ta kastrulen från plattan
Häll i 3 dl vispgräde. (ingen light!!)
vispa ihop allt och låt det småkoka till en slät stuvning.
tillsätt lite salt och peppar även här.
Häll stuvningen över fisken
Grädda i ugnen 175-200 grader ca 40 minuter
Jag brukar ha den inne i ugnen lika länge som potatisen kokar upp
och kokar klart.
Gröna ärtor är gott att servera till.
5 kommentarer:
Mm, din son har i ett tappert försök att vara romantisk serverad mig den rätten gjort på tre kvarts burk extra stark curry.
Lite som o tugga grus var det... :D
Visst denna fiskrätt är kanongod...ha det gott snart helg eller nu är det helg ,för mig iallafall..som vanligt mycket att göra och mycket att stå i ..hej svejs !
När var det ni skulle åka rill London?
Hmm...inte rill utan TILL..hihi
Rill London den 8 juni
Skicka en kommentar