torsdag 7 maj 2009

Godaste fiskgratängen

Kanske har jag skrivit detta recept tidigare, kanske inte. Det är så gott, i vilket fall, så det tål att upprepas!

3 portioner

Skiva i ½ cm tjocka skivor - 400 gr halvtinad fisk (Alaskan Pollok är bra)
Lägg fisken i en smord ugnsfast form
salt och svartpeppar.

Gör en stuvning:
smält 3 msk smör
tillsätt 1-2 tsk curry
sedan 3 msk vetemjöl
rör om till en gegga
ta kastrulen från plattan
Häll i 3 dl vispgräde. (ingen light!!)
vispa ihop allt och låt det småkoka till en slät stuvning.
tillsätt lite salt och peppar även här.

Häll stuvningen över fisken

Grädda i ugnen 175-200 grader ca 40 minuter

Jag brukar ha den inne i ugnen lika länge som potatisen kokar upp
och kokar klart.

Gröna ärtor är gott att servera till.

5 kommentarer:

Linnea S. sa...

Mm, din son har i ett tappert försök att vara romantisk serverad mig den rätten gjort på tre kvarts burk extra stark curry.
Lite som o tugga grus var det... :D

mary-L sa...

Visst denna fiskrätt är kanongod...ha det gott snart helg eller nu är det helg ,för mig iallafall..som vanligt mycket att göra och mycket att stå i ..hej svejs !

Mary-L sa...

När var det ni skulle åka rill London?

Mary-L sa...

Hmm...inte rill utan TILL..hihi

Lia sa...

Rill London den 8 juni