söndag 10 juni 2012

Rbarberkaka, recept från Fejjan

Rabarberkaka
6 ägg
4½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4½ dl mjöl
½ tsk bakpulver
(½ tsk krossade kardemummakärnor) Valfritt

Rabarber eller annan frukt/bär

Smör

Pärlsocker
(Krossade kardemumma kärnor) Valfritt

Gör så här
Rör ihop (inte vispa) ägg och sockervaniljsocker och kardemummakärnor. Blanda ner mjölet och bakpulvret. Bred ut smeten i smord och bröad långpanna
Strö över rabarberbitar över smeten, så mycket du vill ha.
Hyvla med osthyvel över smör eller margarin jämnt fördelat över kakan.
Strö över pärlsocker och krossad kardemumma .
Grädda i 200 gr ca 35 minuter.
Skär i bitar när kakan svalnat.

Alternativ: Byt ut 1-2 dl mjöl mot mandelmjöl
Blanda i ½-1 dl mandelmjöl med pärlsockret och kardemumman
Rör ihop (inte vispa) ägg och sockervaniljsocker och kardemummakärnor. Blanda ner mjölet och bakpulvret. Bred ut smeten i långpannan

Inga kommentarer: