Rbarberkaka, recept från Fejjan
Rabarberkaka
6 ägg
4½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4½ dl mjöl
½ tsk bakpulver
(½ tsk krossade kardemummakärnor) Valfritt
Rabarber eller annan frukt/bär
Smör
Pärlsocker
(Krossade kardemumma kärnor) Valfritt
Gör så här
Rör ihop (inte vispa) ägg och sockervaniljsocker och kardemummakärnor.
Blanda ner mjölet och bakpulvret. Bred ut smeten i smord och bröad
långpanna
Strö över rabarberbitar över smeten, så mycket du vill ha.
Hyvla med osthyvel över smör eller margarin jämnt fördelat över kakan.
Strö över pärlsocker och krossad kardemumma .
Grädda i 200 gr ca 35 minuter.
Skär i bitar när kakan svalnat.
Alternativ: Byt ut 1-2 dl mjöl mot mandelmjöl
Blanda i ½-1 dl mandelmjöl med pärlsockret och kardemumman
Rör ihop (inte vispa) ägg och sockervaniljsocker och kardemummakärnor.
Blanda ner mjölet och bakpulvret. Bred ut smeten i långpannan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar