söndag 5 oktober 2008

Renovering pågår - renovering pågår - renovering...

Nu har lars rivit väggen mellan kök o vardagsrum. Jag har dragit bort all gammal tapet i köket och fått loss hälften av den extremt fula panelen i vardagsrummet.
Idag skall kökstaket och listen ovanför köksskåpen mplas och jag tror nog att jag hinner måla halvpanelen också. Den blir (håll i er nu ) svart!
Jo det blir den visst det. Låter kanske märkligt, men totalt sett kommer det att bli kanon. Om det skulle bli fult eller för mörkt, så köper jag helt enkelt en ny burk i någon annan färg och målar över. No bil deal, alltså.

Sen ska tapeten upp. Vi ska också måla två väggrar i vardagsrummet. Och till sist tapetsera där. Ni som varit hemma hos oss i Bydalen efter påsk, kommer att känna igen er.
Vi tycker så mycket om den färg och tapet vi valde hit, så vi kommer förmodligen att göra precis likadant. Färgem på väggarna blir densamma. Vi ska förstås kolla om vi hittar någon annan tapet som vi gillar, men i annat fall så blir likadan tapet ändå väldigt bra.

Sedan mina vänner ska vi flytta in på riktigt. På fredag går flyttlasset.

Vilket innebär att vi har 3-4 dagaar på oss att packa resten. Ja idag slänger jag ju ner några kartonger som får följa med. Vi åker inte en enda tur till nya huset utan att ta med oss något.
Det vore ju slöseri, eller hur?

Dagens i-lands problem: ska vi ta svart eller vit kabel till nya lamporna i vardagsumsfönstret?

Nu ska jag pilla i mig nådgon slags "frunch" sen är det Birsta som gäller. Måste på apoteket och köpa tabletter. Har fått ännu en mastodont-mens. Blöder på 10: e dagen. Förra gången höll jag på i 26 dagar...Det är inte en liten vanlig blödning heller. Det är klumpar stora som handflator...Och ändå säger de att jag inte har något fel. Det är tydligen normalt. F-n tro't! Det går åt ca 10 nattbindor per dygn, samt ett eller två ombyten kläder, vissa dagar.
Om det åtminstone inte gjorde så ont!
Jag har räknat ut att min födelsedag kommer att vara precis lagom för en till mensomgång.
Oj vad kul...
Inget att göra åt, just nu i alla fall. Jag har ju min järnmedicin, som jag fick av doktorn sist. Flytande, en hel liter och jävligt äcklig!

Över och ut, som ungarna brukar skriva =)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hörru du ??? det är då jädra märkvärdigt så ska det inte alls vara så det så...du måste ju få en "skrapning" jag hade ungefär hälften av det du beskriver..och det blev skrapning omedelbart...fast vi har ju en fantastisk skicklig gynekolog här förståss! stå på dig ...ha det gott (är gästrummet klart så att vi kan komma och "rå" om er ett tag *skratt*

Anonym sa...

gästrummet är klart. Fast ingen säng där...Det blir nog så småningom.

Anonym sa...

Hej Lia!
Ser att ni håller på med renovering på högsta nivå.
Jag önskar er en fin Onsdag.
Kram.

Linnea S. sa...

Åh vad du är gullig som läser min blogg och skriver och ger tips och så. Det hjälper så mycket. Jag bryr mig egentligen inte så mkt om nån läser utan skriver för att dokumentera för mig själv liksom.

men det känns superkul att du bryr dig!

Jag tror det stämmer precis som du säger dessutom, känner mig mer motiverad nu. Stor kram från Linnea