måndag 18 maj 2009

Ambulans

I morske klockan 05.45 ringde telefonen hemma hos oss. Det var svärfar som bara varit hemma från sjukhuset sedan i torsdags, efter sin stroke, som ringde.
Han hade alltså ramlat inte mindre än 3 gånger under natten. Nu hade han så ont i bröstet, så vi måste ringa efter ambulans.

Han har alltså väntat med sina smärtor tills han beräknade att vi ändå skulle vakna. Varför i herrans namn ringde han inte ambulansen själv??
Och varför var han tvungen att resa sig upp 3 gånger och försöka ta sig till medicinskåpet efter en tablett mot halsbränna??

Hade jag ramlat en gång, så hade jag, om jag lyckats ta mig till sängen, faktiskt legat kvar och hoppats på att få hjälp.

Men tjuriga gubbar är tjuriga gubbar...

Nu väntar vi på besked från sjukhuset hur det står till med honom. Han har nog brutit ett revben.
Men om man har så kraftig halsbränna och ont där i mitten av bröstet...kan det då inte vara hjärtat också?

Vi hörs, Pompisar

6 kommentarer:

Linnea S. sa...

Oj då, jag kan vara så klantig ibland... Men båda funkar jättebra!

Mary-L sa...

Usch då..det låter som en liten hjärtinfarkt...

Lia sa...

Ett revbensbrott var det. Han blir kvar på sjukhuset några dagar. Han somnar inte djupt nog av sin sömntablett och så tar han sig ur sängen och grejar på natten. Ofta vet han inte om att han klivit upp, förrän han antingen har ramlat och slagit sig, eller så syns det på morgonen. En gång möblerade han om i sömnen...Han är yr och vinglig med dålig balans efter sin stroke. Han var det innan också, så nu är det ju inte alls bra. De skall ge honom hemtjänsthjälp. Tidigare tyckte de att han skulle klara sig med lite bostadsanpassning och hjälp att duscha en gång i veckan...

mary-L sa...

Oki..hur gammal är han? "svärfar" alltså?..lita inte på att det inte var hjärtinfarkt...hmm,till Siw sa de ju att hon hade inflamation i ryggen,och skickade hem henne...hade de kollat upp det bättre så hade hon levt idag..så är Sundsvalls sjukhus TYVÄRR..!!!Samt till B-O sa de att han hade en kraftig förkylning i luftrören ..jo,jo vad var det om inte en hjärtinfarkt!!Så visst blir man skeptisk.-.!!

B-M sa...

Jo, men han kände själv benbitarna och de har sett det på röntgen, så det är nog en brott. Han hoppas påa att få fylla 83 i sommar =)

Mary-L sa...

Lite oroligt idag...B-O är nu uppe i Umeå...Nu, ska han få reda på om Cancern har spridit sig,,,ja inte är det roligt alls...:(