fredag 12 mars 2010

Xtravaganza

Pust och fy, vilken jobbig tid det har varit! Nej fy för den lede!
Jag hoppas innerligt att det aldrig kommer att bli så här med vädret igen, så att järnvägen blir paralyserad och så att fartygen ligger fastfrusna utanför Sundsvall!
Jag orkar inte med detta en gång till. Det sa jag till chefen förut och jag tänker inte jobba över mer på väldigt lång tid.

Nu har jag lunchrast och sitter och väntar på att "äta" lunch.

Jag har börjat köra med Xtravaganza. Det började med att jag såg att Xtravaganza och Radio Guld sökte folk till att gå en viktminskningskurs. Vinsten var att man skulle få vara med gratis, mot att man dels blir intervjuad i radion regelbundet och dels att man skulle skriva i en blogg om sina upplevelser och hur viktminskningen framskrider.

Jag anmälde mig och fick gå på intervju, eftersom min motivering till att bli uttagen var intressant för dem. Tyvärr skulle de ha bara 2 personer och jag vann inte.Det var i alla fall nära, för jag var en av vinstkandidaterna.

Jag bestämde mig för att köra igång vare sig jag vann eller ej. Vi som anmält oss och som valde att delta trots att vi inte vann, kallas nu för "Guldgruppen" Vi får vara med till reducerat pris.

Så i onsdags var jag och vägde in mig. jag ska gå ner 30 kilo...Det är mycket, men ni ska veta att jag är tung. Min konsulent tyckte att jag nog inte var sååå tung, men vågen visade rätt. Visst är jag tjock, men kanske syns det inte att det är så mycket som 30 kilo, eftersom det är utspritt på hela kroppen. Jag ser folk runt omkring mig som har typ 15-20 kilos övervikt, men som är fläskigare och lösare i hullet än vad jag är. Jag blir lika förvånad varje gång, för de är tjockare än jag. Jag borde ju vara bredare och tjockare än dem, eftersom jag väger mycket mer!
 Jag kan ex.vis inte låna kläder av en tjej som väger 8-10 kilo mindre än vad jag gör, för hennes kläder är för stora! Konstigt det där. Eller så ljuger hon om sin vikt...vad vet jag?

Strunt det samma. Jag kommer varje måndag att skriva in min viktminskning här i bloggen. Jag kommer också att skriva hur jag mår och hur det har känts under veckan.

Jag började redan i onsdags kväll, med att byta ut middagen, så jag har snart gjort 2 dygn =) Det påstås att jag inte ska vara hungrig längre, efter 3 dagar. Det ser jag fram emot =)

Hur går det till då? Jo jag dricker soppa  3 gånger per dag. Dessutom ska jag pina i mig  3-5 liter vatten.
Allt sker under sträng kontroll av min coach hos Xtravaganza.
Jag har valt att gå en kurs "Intensiv" Det finns även halvfart, där man byter ut ett eller två mål mot soppan.

Sopporna finns i 11 smaker. 4 varma och 7 kalla. Det finns kyckling, sparris, grönsaks och svampsoppa. Blåbär, persika, vanilj, choklad, cappuchino, jordgubb och någon slags toffé.

De smakar inte alltför illa, men jag lär ju bli rejält trött på dem.

I ca 3-10 veckor ska jag leva på bara soppan. Vikten kommer då att rasa snabbt. Under tiden skall jag få ett personligt träningsprogram. Jag skall öva lite styrketräning och kondition. Lite från början och så öka succesivt.När jag nått min målvikt, så skall jag gå en fortsättningskurs dom kallas "Lifetime"

Det innebär att jag skall med hjälp av min personliga coach och med mental träning, yoga mm skall lära mig hur jag skall äta för att behåla min vikt. Det hörs på namnet -  Lifetime, att jag skall lära mig för hela livet.

Jag har ett stört ät-beteende, annars skulle jag inte ha blivit så  tung! Dessutom måste jag lära mig att röra på mig, vilket jag inte direkt gör idag. Kruxet är att när man är tjock, så är det jobbigt och man låter hellre bli. När jag blir lättare blir det även roligare och det ser jag verkligen fram emot.

Det är dyrt med Xtravaganza, men då får det väl vara det då. Jag har råd. Och jag VILL.

Jag SKA! Jag är väldigt peppad och ser mig som en vinnare, bara av att jag påbörjat resan.

Så snart jag blivit smal igen, så ska jag lägga ut en FÖRE och en EFTER bild här i bloggen.

Hej på er Pompisar. Nu ska jag äta lite kycklingsoppa =)

7 kommentarer:

Peter sa...

Det är bra mamma. Gör oss stolta och ring mig när du blir riktigt jävla less så peppar jag igång dig igen. Jag lovar! Kram

Peter sa...

OM du blir riktigt jävla less menar jag förstås, inte NÄR.

Mamma sa...

Tack älskling =)

sarawn sa...

Lycka till!! Kram!!

Anna sa...

Jag har en kompis som gick intensiv med xtravaganza...Hon gick ner från 99 kg till 58 kg hon är kort ;)
I hennes fall när hon slet itu sitt matbeteende så kom det fram vad det dolde och skapade än mer harmoni än "bara" en sundare kropp. Så det finns mycket vinster att hämta kämpa på!

Agath sa...

Hej Lia!
Lycka till med din viktminskning
jag beundra dej att du klarar av
det.
Kramar-

Agath sa...

Lia!
Här är en till som skulle behövt göra som du gör
men jag måste nog känna mej mer motiverad än jag gör just nu.

Men jag beundra dej för din slutsats att du klarar av det fullt ut,vad äter du för något
för att gå ner att det är en soppa det förstod jag,men det ska ju hägra också inte sant?
Kramar och många hurrarop.