tisdag 18 oktober 2011

Höstrusk och projektarbete

Nu är det ordentlig höst i alla fall. Regnet öser ner och det är kolsvart ute. Det börjar allt dra ihop sig till snö.
Här hemma är det lite projekt på gång. Just nu håller man på att lägga nytt plåttak på vårt hus. Vi har haft röd korrigerad plåt och nu blir det svart plåt som liknar tegelpannor.
Nästa år skall huset målas och den färg vi lutar åt, passar bäst mot svart tak =)

Vi skall också köpa ny kyl och frys till köket. Det ser jättekonstigt ut nu, för det står en frys som är ca 170 cm hög och bredvid den en kyl som väl är 200 cm hög. Helt sjukt. Jag har stört mig på det i tre år nu, ända sedan vi flyttade in.

Vi får väl annonsera ut det vi har på Blocket. De är inte alls gamla. Kylen är väl 5 år och frysen 4 år. Eller var det tvärt om? Spelar ingen roll. Nytt ska in av rent estetiska skäl =)
Vi skall även sälja ett par sängbord,Malm, mellanbruna, för vi har dubbel uppsättning. Två Up-light lampor skall också säljas. Båda har tillhörande läslampa.

Nästa projekt som jag hade tänkt vara klar med till Jul, blir nog inte klart denna jul heller. Att riva bort heltäckningsmattan och slipa trappstegen, samt måla alltihop. Måla och tapetsera hela trapphuset och övre hallen, samt ta bort tyget som de limmat fast på garderoberna och slipa o måla garderobsdörrarna.

Nya handtag och lite piff. Trappan och väggarna skall målas vita. Trappräcket och staketet blir svart. En tapet som vi har haft liggande i ett år nu, skall upp på en smal vägg bredvid trappen.

Det stora gamla som står där uppe i hallen skall ner i förrådet. Jag kan lika gärna ha mina lakan därinne som uppe i hallen!

Tja, sen är det väl bara att invänta advent och julstöket. Det efterlängtade =)

ha det så gott, Pompisar

Inga kommentarer: