tisdag 27 maj 2008

Det var den lunchen det!

Jag värmde min lunchlåda i micron.
- Fattiga riddare och bacon.
Jag tog ur den ur micron.
Sen tappade jag den på golvet.
Suck

lördag 24 maj 2008

Fest igår

Jag var på firmafest. Det blev inte så särskilt sent och tur var väl det. Vi ringde efter taxin redan 00.20, så jag var i säng 00.45 :)

Men vaknade kl 06.00. Då var det en katt som försökte lura oss ur sängen, hon ville ha mat och hon ville gå ut. Jag låg och dåsade till klockan 8-8.30. Frukost och somna om i en timme. DET var skönt. Vaknade av att det ringde på dörren. Nä. Inte. Det var ett sms, som i min mobil låter likadant som en dörrklocka. Jag yrade upp ur sängen och Lars bara log.

Jag drack inte så mycket, gav till och med bort två drinkbiljetter. Men det blev tillräckligt innanför västen för att jag skulle sjunga kareoke. Jag sjöng! Så jävla falskt. oj oj oj.
Jag buggade och dansade en massa också. Sen dansade vi limbo.
Just det limbo. I min ålder...Alltså om jag säger att jag inte är den smidigaste i världen mera, men i min hjärna var jag precis lika smal och vig som när jag var 17 år. Då förstår ni hur min kropp har det idag!
Ingen baksmälla, men värk!
Mina höfter gör så ont, så jag stapplar och vaggar mig fram när jag går. Som en 89-årig tant som akut behöver en höftledsoperation.
När man ska ta sig under limbopinnen ska man luta sig bakåt, vagga sig framåt med fötterna brett isär. Mmm just det. Ser urdumt ut och tacka f-n för att jag har ont i höfterna. Särskilt den vänstra.

Nästa gång ska jag ta bilen. Då dansar man inte limbo, eller tror att man är smidigare än för 20 år sedan...

I kväll ska vi på Rod Stewart konserten. Nån som behöver billiga biljetter? 500-600 kronor för 2 st. Men bestäm er snabbt, för de kan försvinna i ett huj!

Jag ska åka och handla nu. I morgon är det morsdag OCH Lasse fyller år.

Bye

måndag 19 maj 2008

1000 jubileum!

Jag har passerat 1000 besökare i bloggen! Kanske 100 st är jag själv, men ändå!

Jojo. Och så kan man ju säga apropås min gårdag att ibland ramlar det manna från himlen. Rakt ner i knät bara!

Från det ena till det andra:

Igår kväll när jag släckte lampan och belåtet vände mig på sovsidan, så började det värka i magen. Ajajaj, det gjorde ONT. Jag kunde bara tänka på två härliga hårdmackor med hackat ägg och gräslök, som jag åt till kvällsfikat. ÄGG!!! Jag åt även hårdkokta ägg på macka på morgonen. Denna värk kunde bara vara gallan. Satan ! vad ont det gjorde. Jag sprang med fötterna i sängen, så ont gjorde det. Jag klev upp för jag störde ju Lars hela tiden, så som jag snurrade runt runt.
Jag tog 2 alvedon och satte mig i fåtöljen. Först vid 2-tiden klingade det värsta av och jag kunde gå och lägga mig. Men jag sov jättedåligt.
Jag har fortfarande ont i magen, men inte lika alarmerande som i natt. Jag är ganska säker på att det verkligen är gallan, särskilt efter att jag pratat med en kompis som beskrev det väldigt ingående för mig, hur det kändes. Jodå, det är exakt som han sa.

Om det inte är bättre i morgon måste jag till doktorn.

Godnatt på er

söndag 18 maj 2008

Vad skönt att lata sig ibland

Det har jag gjort i helgen. Igår var vi ut och tittade utvändigt på olika hus. Jag glömde naturligtvis min lista med alla adresser, så vi kunde bara titta på de vi kom ihåg.

I Söråker finns det inga adresser. Alltså vi skrev in i GPS.en, men den hittade bara Söråker, gatorna finns där, men utan namn.

Jag tycker att Söråker är ett bra alternativ om man vill bo lite på landet. Inte så långt bort, det tar bara en kvart till stan.

Måste nog åka ut en gång till för det var tre adresser vi missade. Vill ju gärna kolla upp dem, om där finns något intressant alternativ.

Måste hälsa på mamsen också. Det är ett tag sedan. Storebror fyller år idag, han bor i Söråker, kanske vi kan överraska honom? Vi får se. Nu ska jag äta lite frunch. Vi sov till klockan 10 idag!!!! Himmel å pannkaka.

Hej så long

onsdag 14 maj 2008

Städning

Jag gillar inte att städa. Men jag gillar resultatet =)
Idag har jag tömt ur hela tvättstugan och skurat där. Nu är det fräscht och fint igen.

Köket fick sig en duvning också. Men till helgen, eller möjligen helgen efter, ska jag
ta tag i köket ordentligt och göra ren köksskåpen. Det behövs. Skafferiet skall också
städas.

I övrigt inget särskilt.

Jo - vi var och tittade på ett hus idag. Det var väldigt trivsamt. Vi gillade både planlösningen,
tomten och läget. Lite småfix bara, nya köksmaskiner bl a behövs.

På sikt bör man byta både fönster och element. Men i övrigt var det väldigt trivsamt.

Man ska dock inte förhasta sig. Det finns så många hus. Vi ska ändå försöka lägga ett bud. Ett lägre bud, så får vi se sen, Vi sitter ju inte direkt i sjön och har ingen superbrådska att flytta.

mvh
städhäxan

tisdag 13 maj 2008

Nu blev jag ledsen

Millan skrev i sin blogg att Algot som försvann på Bali har gått bort. Jag hoppas innerligen att hon fått den informationen från en säker källa.


Hon hade fått informationen till sin mail i Facebook, där hon hade startat en grupp för att försöka få kontakt med Algot. Försökte nå någon som kanske sett eller träffat honom, som kunde kontakta honom, så att han hörde av sig. Eller bara för att försöka göra något aktivt.

Och nu visar det sig, trots att alla hoppats så mycket, att han inte finns mer. Jag känner inte familjen alls. Men jag har tre egna barn och jag känner med hans familj. Jag känner med hans kompisar som nu är ledsna.

Jag orkar inte ens tänka tanken, hur det skulle kännas för mig, om det var något av mina barn.

Jag vill ha dem nära mig nu. Just nu. Så att jag kunde känna på dem, krama dem och veta alldeles säkert att de lever. Förnuftmässigt vet jag såklart att mina barn lever. Men ändå.

Det är nästan som om jag behöver en bekräftelse på det.


Milla: Hälsa Sanna från mig också. Jag är så ledsen för hennes skull med.

tisdag 6 maj 2008

Infraröd bastu!

Det är precis vad jag ska köpa! Så snart jag kan. En infraröd bastu. Fan vad skönt. Perfekt för mig. Först tar man en promenad på en timme och bränner en 500-600 kcal. Sedan kommer man hem och sätter sig i bastun och mjukar upp sig. Hyn blir bättre. Celluliterna blir färre. Lederna mår bättre. Värk försvinner. Man svettas ut lite gifter. Välbefinnandet infinner sig.

Jo just ja, så bränner man 500-600 kcal till...men det är ju bara en trevlig liten bieffekt ;-)

25 tusen pix. Jag ska ha en sån!

Gonatt

lördag 3 maj 2008

Drinkar

Vad gör man om man är förkyld och därför ledsen?
Jo om man inte har feber kan man försöka driva ut skiten med sprit!

Det har jag försökt nu och tjaa, det känns väl OK. Förutom hostan då. Och ont i halsen.
Snuvan. Men i övrigt så! Det blev mycket roligare.

Efter att ha druckit 2 av varje, kanjag inforemra att Caipirinhas är godare än Mojitos.
Enkelt att mixa dessa drinkar är det ju. Man köper en påse drinkpulver för 13,95:- och tillsätter 3 dl vatten och 2 dl sprit. Vi använde Bacardi.
Klart!

Hejsan svejsan på dejsan!

fredag 2 maj 2008

Väldigt förkyld!

Väldigt väldigt förkyld. är jag
Nu är det tyck synd om!

torsdag 1 maj 2008

Samira vill vara ensam herre på täppan, eller Madame på täppan?


Här är Samira i gröngräset i Micksäter, hos Lars kusin, Gittan. Hennes min visar bara att hon INTE gillar andra katter! Gittans katt Cindy, satt nämligen ett par meter ifrån henne. Otroligt irriterande, tyckte Samira!

Oj vilken dålig bloggare jag är! Till mitt försvar kan jag säga, att förra helgens illamående gled över i förkylning och ont i halsen. Jag orkar nästan ingenting. Peppe och Marta kom hem i måndagskväll. Men de kom så sent, så de var inte hos mig förrän på tisdagen.

Jag bjöd på middag. Kostade på nästan 300 kr för en måltid och det blev inte gott alls! Varför grillade jag inte istället???

Jag skivade en massa grönsaker och rotfrukter, samt bakpotatis i en långpanna. Lade på 2 st benfria kotlettrader och kryddade dem. Sedan hällde jag på massor av kött-och vinfond. Skjuts in i iugnen. Och det var inte ens gott! Det brukar alltid vara gott. Jag är besviken.

Men nu ska jag inte göra den maträtten igen. Så det så. Kanske jag kan göra om det lite, för detta var ingen "hit", direkt.

Peppe hade med sig ett par termohandskar åt Lars. Man kan värma dem till 60 grader och de håller värmen hela dagen. Jag fick min julklapp, som han hade glömt när han var här i julas. En gul urna. Jag köpte 3 st tyg-solrosor och satte dem i den. Snyggt!

Men framförallt fick jag en jacka som jag hade sökt efter här på Stadium. Jag såg en tjej i Husum som hade en sån jacka. Den är smårutig i svart och vitt, med tunna rosa linjer som bildar större rutor. Figursydd är den också. Eftersom hans butik har utförsäljning och storleken fanns, så köpte han den till mig. Jag FICK den! Alldeles gratis! Tack gullunge!

En finess, eftersom det är en skidjacka egentligen, är att det insytt i jackan finns en lavinsändare. Så om jag nånsin hamnar i en lavin, så kan de söka och den sänder signaler, så att jag blir hittad. Praktiskt. =)

Nu ska jag bara slappa idag, för jag är så eländig i min förkylning. Vi var ju hos Lars kusin igår, men jag var förkyld och inte så pigg.Jag tog inte ens ett enda glas vin! Ville inte ha. Hon själv var också lite trött och gäspade, så vi var rörande överens om att lägga oss redan kl 23.00. Fast det var Valborgsmässoafton. GUbbarna hann i alla fall peta i sig varsin liten whisky.

Det finns massor av jobb att stöka undan här, men jag ska krypa ner med en bok och vila istället. Man måste göra så, för annars blir det bara så jobbigt. Är man sjuk, så är man. Men det retfulla är, att jag ju inte är SJUK. Bara hängig och har ont i halsen, samt är täppt i nosen.

Hej so long!