tisdag 12 februari 2008

Nya glasögon!

Tjena!
Jag hämtade mina glasögon idag. 7100:- kostade dom. Jag är jättenöjd med modellen, men har lite svårt att vänja mig till den nya sortens progressivslipning som jag fick denna gång. Jag har alltså haft progressiva glas i 5 år nu, men denna gång fick jag någon slags "fullslipining".

Jag har dessutom fått mycket starkare glas och helt annorlunda korrigering av brytningsfelet.

Inte att undra på, att jag har haft kraftig huvudvärk och illamående VARENDA DAG i minst en månad! Tyvärr tar det mig en vecka till tio dagar att vänja mig vid de nya glasen, men så är det ju varje gång jag köper nya glasögon.
Skönt att det är gjort nu i alla fall. Nu lär det väl dröja minst ett år, eller förhoppningsvis två, innan det är dags igen.

Vi har målat lite till. Inte så mycket, för man måste faktiskt vila ibland också. Lars är ju så ihärdig, när han börjar med något. Han ligger på hela tiden. Bra diciplin =).

Det är onsdag i morgon och då skall jag till sjukhuset och ta cellprov. Usch. Visst är det bra, men - usch.
Desto roligare blir det på kvällen, för då är jag bjuden på kundmiddag på kasinot. Det skall bli jättekul. Kul att få klä upp sig lite också. Jag tar kort lite klockad, svart kjol, svart top och min nya röda moccajacka. Jag har ett par jättesnygga svarta stövlar med kilklack, som kommer att passa bra till. De har otroligt god mat där och jag blir lika glad varje gång jag får gå till den restaurangen. Kanske jag växlar in en 100-lapp och spelar lite också. Inte mer!

Förra gången jag gjorde det, så satsade jag ca 70 kr och vann 1500:- på enarmade banditer. Jag hade 1200:- i vinst med mig hem. Det var ju jättekul. Jag skickade då ett sms till Millan som skrev tillbaka; Sluta genast spela människa, kom hem!
Haha. Vi delade på pengarna, för hon skulle till Stockholm nästa dag och det kändes så skönt att få skicka med henne lite fickpengar. Jag hade vansinnigt dåligt ställt vid det tillfället. Det var typ 3 dagar kvar till löning.

Så håll tummarna för mig. Det skulle allt vara trevligt med ett litet glasögonbidrag ;-)

Dagens middag blev inhandlad direkt från "husvagnen" vid Fisktorget. Man måste lyxa till det ibland, visst? Jättegod Kina-mat för 50:-. När jag sa att jag inte ville ha något ris, så lade de till mer grönsaker istället.

Nu hägrar sängen, men först måste jag göra iordning matlådan.

Sov gott.

3 kommentarer:

Camilla Franzén sa...

Om det kändes så skönt så är så välkommen att sticka åt mig en femhundring till fickpengar i stockholm om du vinner den här gången också. Jag lovar, det är okej med mig. =)

Anonym sa...

OK, blir det så, att jag vinner, så kan det väl gå för sig =)

Anonym sa...

Hej! "syss" vad bra att du äntligen har nya glasögon!:) synen är ju kanonviktig.då får man spara in på annat istället ! Här skiner SOLEN ,som du hatar och som jag ÄLSKAR.Ska jobba nu två nätter .känner ig otroligt pigg..kan det bero på hälsokost med.?? Omega-3 samt strandnyponpulver?? Kanske..! Må väl lycka till i kväll ----Kram