måndag 11 februari 2008

Svartskallar? Blatte?

Sova, sova, sova. mmm vad det ska bli skönt att krypa ner i sängen. Varmt, mjukt och gott. jag har längtat halva dan, efter att få lägga mig ner och sträcka ut ryggen.

Här har målats lite mer. Det är mest Lars som har jobbat. Å andra sidan har jag ju lagat middag och röjt i köket, så vi har ju bidragit båda två. Javisstja! Jag har målat ramen på spegeln till hallen också. Den blir så fin. Svart mot den där cremefärgade väggen. Snygg kontrast.

Idag på jobbet, diskuterades det nya påhittet att man på högskola kan utbilda sig till muslimsk Imam. Dvs muslimsk präst. Diskussionen gick tidvis väldigt hög. Dels var det de som ondgjorde sig över att vi minsann inte får utbilda oss till protestantiska präster på högskola, om vi flyttar till ett muslimskt land. Dels var det de som sa att de faktiskt tycker om Sveriges mångfärgade blandning av olika kulturer.

Hur man än vänder sig, så tycker alla olika. Och det är väl bra, att vi har olika åsikter. Vad jag inte gillar, är att andra ofta meddelst höjd röst, skall försöka få de som har motsatt åsikt att ändra sig!

Jag tycker väl vad jag vill! Oavsett om andra tycker tvärtemot. Min åsikt är min och det betyder inte att jag har fel, även om jag inte håller med motparten? Det kan väl lika gärna vara han/hon, som har fel. Eller?

Denna gång deltog jag inte i diskussionen. Denna gång satt jag tyst och lyssnade. Annars brukar jag kunna vara snabb att kasta mig in i hetluften och deltar med glädje ;-)

Men om änmnet är religion eller invandringen, så håller jag mig utanför. Jag vill inte göra mig till ovän med någon.

Men visst är det gott med Pizza? Eller Sushi? Eller Kinamat? Vi har även Feng Shui, Karate eller varför inte akupunktur? Vi kör Volkswagen och Renault och Toyota och "jänkare". Vi åker på charterresor till exotiska länder.

Vad är Sverige från början? Invandrarfritt?

Vallonerna som från början främst kommer från Belgien, kom till vårt land med hantverken. De kom med smedsyrket, de var konstnärer, möbelsnickare och arkitekter. De är en väldigt stor del av vårt "Svenska" arv.

Många av våra vanligaste "Svenska" namn kommer från dessa invandrare. Redan för hundratals årsedan, när de började bygga kloster i Sverige, kom dessa invandrare. För att frälsaNorden. Sedan kom Vallonerna, för att fösköna vårt land och för att livnära sig och samtidigt lärde de oss sina specialistyrken.

Vi är alla ett invandrat folk. Vi kan inte äta våra pizzor och vår Kinamat och samtidigt svära över invandrarna, som faktiskt var de som gav oss denna mat. De finns här. De fanns här förut. Och de kommer att fortsätta komma. Du och jag är en av dom.

Jag tycker inte om ord som svartskalle osv.

Jag har en viss förmåga att aldrig sluta skriva, när jag väl kommit igång. Men nu måste jag sluta för att äntligen krypa till kojs.

G'natt

4 kommentarer:

Anonym sa...

I den där diskussionen hade nog ingen fel.. :) Det är skillnad på att diskutera faktum och åsikter. Diskuterar man faktum går det oftast att bevisa vem som har rätt. Diskuterar man åsikter går det inte att bevisa för man kan inte tycka fel och man kan heller inte tycka rätt. Bara olika.

Anonym sa...

Precis. Min point är att man måste få ha en åsikt, utan att därför bli påhoppad. Men jag blir så arg, när de muttrar över jävla invandrare, bidragsgiriga Blattar osv."inte får vi sån hjälp om vi kommer till deras land" Nä, men så behöver vi inte fly heller, vi behöver ingen hjälp...Men att de utnyttjar systemet, är väl inte så konstigt. Det gör ju vi Svenskar också. Bidragsfusket är ju utbrett...

Anonym sa...

Och jag kan nästan räkna ut vem det var som sa vad i den där diskussionen ;-)
Kramen från Magda.

Anonym sa...

Ujujuj Så klok du är brås du på mig "månne"? jag håller fullständigt med dig i det du skrev ..förstår att det blir fint hemma hos er ha det gott kram ...