torsdag 27 mars 2008

Av-påskat

Nu har jag plockat undan alla påsksakerna. Så nu är det vardag igen. Det är skönt. Lika roligt som det är att ta fram alt, lika skönt är det att ta bort det och få fram vardagen igen. Men det är väl det som är grejen, liksom. Att få lite ombyte, men samtidigt är det skönt i tryggheten med det vardagliga.

Jag ska bara skriva lite kort. Jag är trött, som alltid i slutet av veckan.

Idag gjorde jag parmesanpanerad fläskfilé, med tomatsås, keso och ris/dinkelkorn. Grönsallad till, som vanligt.
Lars fick ris, men själv kokade jag dinkelkorn, i buljong. Mycket godare än både cous-cous eller bulgur. Dinkeln är kanske lite som bulgur, men med så mycket mer tuggmotstånd. Prova! Det är min nya favorit.

Skär en fläskfilé i sneda skivor, ca ½ cm tjocka. Bulta ut dom lite med knytnäven (eller Knytjävel, som Johnny sa när han var liten)
Det skall bli lite större och tunnare, men inte så mycket. Salta lite, lite grann.

Blanda 3 ägg, med två påsar riven parmesanost. De finns för 5-6 kr på affären. Krydda med aningen salt, (för osten i sig är ganska salt) svartpeppar och ½ tsk paprikapulver. Låt blandningen svälla i 5 minuter.

Rör ner skivorna i smeten. Rör ordentligt, så att det blir smet överallt. Det behöver inte täcka.
Stek dom sedan på svag värme i stekpannan. Det bränns väldigt lätt! Om det blir lite smet över, så lägg den bara i klickar på köttskivorna, det blir så bra när man vänder dom sedan.

Medan de steks, så häller man ett paket, eller en burk krossade tomateer med basilika i en kastrull. Det finns ju olika smaker nu för tiden av krosstomater; med basilika och timjan, med basilika och vitlök osv.
Tillsätt 3 msk tomatpuré och ½ dl ketchup. Det kan verka som mycket med dessa olika tomatsorter, men om man tar enbart krosstomater, så blir det väldigt vattnigt. Puré och ketchup gör det lite såsigare.
Kall keso till detta är verkligen en liten touch som gör tomatsåsen så mycket godare.

Smaklig måltid.

Godnatt

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej "syster" "yster" ,men visst finns det väl ett hus som kommer att passa er,?Allrahelst, när du /ni kan tänka er att bo utanför stan! Det dyker snart upp något ska du se.. håller på att rengöra köket...hmm det tar längre tid än jag räknade med...men så är det när vi båda är mer eller mindre handikapad" Ha en fin >Lördag ,vi hörs...kram