söndag 17 augusti 2008

Recept

Västerbottensostpaj
125 gr smör, 3 dl vetemjöl, 1 äggula, 1 msk grädde, 1 msk whiskey. Blanda till en deg och vila i 1 timme. Förgräddas i pajformen ca 15 minuter.
Fyllning: 3 dl grädde, 3 ägg, 1 riven västerbottensost, ca 400 gr. Blanda allt, häll i det förgräddade pajskalet. Grädda i 175 gr ca 1 timme. Den blir chokladbrun i färgen.
Gott att toppa med creme fraishe, finhackad röd lök och löjrom, alt.röd caviar.

Lax och skaldjurstårta:

smält 6 gelantinblad

Kör ca 300 gr kavring i matberedare med 50 gr smält smör och 50 gr rumsvarmt smör.
Tryck ut massan i en form med löstagbara kanter.

Blanda en burk väl avrunann räkor eller kräftstjärtar med en burk riktig creme fraishe.
Tillsätt en knippe klippt dill, ca 250 gr hackad kallrökt lax, 1 burk röd caviar och en halv finnhackad röd lök. Aningens svartpeppar och liite salt. Det är kanske salt nog ändå med lax och räkor.
Tag lite av blandningen och rör ihop med gelantinet.
Blanda sedan i hop allt väl.

Häll röran i formen och låt stå kallt några timmar att stelna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lia:Jag kopierade detta också eftersom mi sambo gillar fisk ska
han nog gilla detta också*ler*
Tack ska du ha.
Kram.

Anonym sa...

Det är så jättegott!