söndag 25 januari 2009

Vi fixar och grejar och donar...

...hela tiden!
Lasse har murat lite idag och nu spikar han upp lister i vardagsrummet. Igår satte han upp listerna i köket bättringsmålade lite på panelen. Det kommer att gå åt hela dagen att greja klart med alla listerna.
Sjäv fixade jag sovrumet. Jag bara älskar REA! I går var jag en snabbis in till Birsta City, för att köpa ett överkast. Det var nedsatt till 249:- Ett brunt sådant. Jag hittade mitt överkast (det sista som fanns) och strosade runt i butiken en stund. Det var "tag 3 betala för 2" på alla reavaror. Jag kikade lite på kuddar att ha på sängen, men det är billigare att köpa lite tyg och klä om gamla kuddar, så nya kuddar struntade jag i. Däremot såg jag en ursnygg bordslampa med en oval veckad skärm i exakt samma nyans som överkastet, för bara 99 kr! Jag högg den direkt! Sen hittade jag inget mer,så att det som jag skulle få gratis tänkte jag helt enkelt strunta i. Då frågade tjejen i kassan om jag inte ville ta en likadan lampa till? Finns det då? frågade jag. Tja, skyltexemplaret finns ju. Det är taget! hojtade jag =)
Så nu ligger ett brunt överkast på sängen för 249:-, två as-snygga lampor i förnstret som alltså kostade mig 45,50:- /st, samt de bruna fransgardiner som jag köpte i höstas för 35:- Det är inte klokt, så billigt allt blev!!!
Lamporna kommer att flyttas till att bli sänglampor senare, för vi ska ha en IKEA.s Malm-säng, med bakstycke, där man har dolda hyllor som skjuts in bakom.

I fönstret skall vi istället hänga upp fönsterlamporna som vi hade i förra huset.
Jag har även satt upp den svarta rullgardinen som har legat på golvet nedanför fönstret, sedanen månad tillbaks...
Allt är klart där inne så när som på en sak. Väggarna. Väggarna är fortfarande gula. De skall vara limegröna. Det är därför jag vill ha brunt. det passar så bra till lime.
Jag har i alla fall spacklat över alla spikhålen. Detta för att jag skall bli tvungen att måla om. Jag tvingar mig själv att se eländet, med en massa vita spackelfläckar överallt. Färgen finns, penslar och roller finns. Det är bara tiden och orken som saknas. Eller ork har jag nog, men det är det där att jag måste få inspirationen att sätta igång. Så det är den jag väntar på nu =)

Under tiden skall jag ta och möblera om nere i Nostalgirummet. Bokhyllorna skall ut i hallen, stringhyllorna (äkta 60-tal) skall upp på väggen. Tavlor skall hängas upp och vår nyinköpta bardisk(!) skall ställas på plats.

Det skall jag greja med idag. Lars, stackarn får fortsätta slita med att mäta och sätta upp lister. Jag ska försöka utnyttja trasmattorna till att dra bokhyllorna på plats, så att han slipper avbryta hela tiden, för att hjälpa mig. Han har tålamod, den mannen =)

Hejdå Pompisar

1 kommentar:

Camilla Franzén sa...

När vi köper tillbaka vårt hus i Fagervik ska jag ha en bardisk i vardagsrummet jag också. Äntligen.