torsdag 2 april 2009

Hemma

Detta är inlägg nummer 250

Jag har i princip sovit i 12 timmar. Ändå är jag jättetrött.

Zink tappar sin päls i stora sjok. Ligger han nånstans så lossnar knytnävsstora tussar. Han är sårig på ryggen och ännu har jag inte sett att det blir bättre av medicin eller mat.

Visserligen ser han bättre ut på öronen, men det tror jag beror på att vetterinären tvättade bort de gamla sårskorporna och gjorde rent ordentligt. Samt kortisonsprutan också kanske.

Han är alldeles kal på ryggen och det är massor av sår! I morgon ringer jag veterinären igen och stämmer av med henne om vi ska försöka göra något mer. Han äter inte så mycket, men när vi först hällde upp den nya dyra maten, så kastade han sig över den och slukade alltihop. Torrfordret alltså, det som är jättedyrt. Burkmaten som vi fick gratis, den äter han inte alls av. Inte ens Samira, äter av den.

Nu ligger han uppe vid vedboden på trätrappan och vill inte gå in. Han tycker nog det är skönt ute i svalkan och så är det en massa fågelkvitter runtom honom. Jag inbillar mig att han myser därute.

Nu ska jag vila igen.

Hejdå Pompisar

4 kommentarer:

busan sa...

när kattor drar sig undan,så är det bevis på att de inte mår bra...jag tror att ..tyvärr så är det mycket plågsamt för honom..det liknar precis som min katt "Sotis" gjorde...det humanaste är nog en spruta för din katt.. Jag vet att det låter hemskt,men tänk på katt stackaren! (fast det är ju klart Sotis var ju 16 år,men med´samma symtom)

Lia sa...

Jo jag ska ringa vet. i morgon. Inte ska han behöva lida inte. Man måste strunta i sig själv. det är katten det gäller.

busan sa...

Om du blir hemma några dagar..kanske du kan hälsa på en stund ..elller??? Jag är ledig idag och på måndag ,tisdag och torsdag! VÄLKOMMEN om du orkar!

Linnea S. sa...

Låt veterinären avgöra det tycker jag...

Det kan MYCKET väl vara så att han kommer att återhämta sig. Tänk om vi blev skruttiga, fick sår och tappade hår och man sa "jaha, okej hon lider, spruta.." Ta inte ut sorgen i förskott. Jag tror att han är stark och kan bli frisk igen.