fredag 3 april 2009

Rävskabb?

Veterinären tror att det kan vara rävskabb ändå. Därför skriver hon ut Stronghold som man droppar på skinnet mellan skulderbladen på katten. Jag bad om en dos till båda katterna. Visserligen har Samira inga som helst symptom, men hon kan vara bärare av det ändå och så bryter det ut senare. Det vill vi ju inte. Det vore dumt att inte behandla henne också.

Man kan fundera på, hur länge sånt kan ligga latent hos en katt? Om Zink har fått det här, eller om han hade det med sig, när han kom?

I morgon skall jag städa hela huset och dammsuga upp alla dessa tussar från Zinks päls. Alltså det är inte små tussar. Ni skulle bara se! Visserligen plockar man ju bort tussarna när man ser dom, men han fäller ju allt eftersom han går. Eller om han legat någonstans, så kan jag fylla hela handen med päls, efter honom.

Nu blev jag plötsligt väldigt motiverad till att städa. Det kan finnas mycket skit i dem tussarna lliksom. Det kliar på hela mig. Knäppt va?
Ja i alla fall, kommer de båda att bli behandlade redan idag.

Undrar vad det kostar...?

5 kommentarer:

Linnea S. sa...

Stackars lilla katten...
Inte konstigt om han inte vill bli klappad. han har säkert ont...

Jag gillar inte tanken på att man avlivar djur ganska så lätt, bara för att veterinärvården kostar pengar och försäkringsbolagen/ägarna inte kan eller vill betala. Och så skyller man på att djuret lider. Jag tror att det är helt onaturligt för ett djur att bli avlivade. Har svårt att se att djur har dödskängtan på samma sätt osm mäniskor kan ha...


Hoppas han blir bättre av medicinen nu då. Men det täcks väl av försäkringen så ni betalar bara självrisken... :)

Linnea S. sa...

Ja, jag vet hur det är... :)
Det var ju klurigt såklart. Men det borde ju inte bli så jättedyrt nu i alla fall. Antar att det är inläggningar och operationer som är dom stora bovarna. Hehe, jag betalar extra för att Desmond ska kunna flygas till ett sjukhus i Schweiz där det finns specialist-tax-veterinärer om han skulle få ryggproblem... Världens mest lättlurade nyblivna valpägare som Agria fångade in i nätet...:D

Linnea S. sa...

Han hade inte kunnat få ett bättre hem i alla fall. så han hade tur tycker jag!
Vänta och se bara så blir han nog piggare nu!

busan sa...

Hm..är man van att ha djur ..så märker man så väl när de lider,det har inget med Vetrinärskostnad att göra! Min förra hund blev opererad för cancer två gånger,fast vetrinären sa att det nog inte skulle hjälpa men det är KLART att man vill försöka ändå..tyvärr så hjälpte det ej han fick en smärtfri död istället för att PLÅGAS till döds!

agath sa...

Hej Lia!
Usch då har din kisse blivit sjuk,det
har jag nog missat,hoppas allt reder
upp sig.
Jag önskar dej en fin Fredag.
Kramar.