lördag 27 mars 2010

Mat mat mat - Italiensk sådan

Balsamico-kyckling med örter och ljummen potatissallad

4 port

Stek 4 st kycklingfiléer i en stekpanna, med smör och olja. Salta och peppra.

Finhacka örter: Gräslök, persilja och timjan.

Gör en varm dressing av
4 msk flytande honung
 4 msk olivolja och
4 msk balsamicovinäger
1 tsk örtsalt

Skiva nu den färdigstekta kycklingen och lägg skivorna i en form. Strö örtblandningen över och häll på den varma dressingen.

Potatissalladen
Skala och koka 8 potatisar. Häll av kokvattnet och åt dem stå och vila en stund så att de inte är alltför heta.
Strimla en röd lök fint. Halvera coctailtomater, en hel ask.
Smula sönder rejält med fetaost., samt öppna en burk Kalamta oliver.
Hacka lite ruccolasallad.

Blanda allt detta och tillsätt potatisen i skivor. Häll på lite fin olivolja och dra ett par drag med svartpeppar kvarnen.

Detta är så himla gott och det är vad jag kommer att bjuda på, nästa gång vi har matfrämmande härhemma!
Lars har fått denna maträtt till middag idag med ett glas vin till, Mauro.

Själv åt jag en portion Sparrissoppa som jag kryddade upp med lite timjan. Dagens vatten var smaksatt med frysta hallon. Nam nam.

1 kommentar:

sarawn sa...

Nämen nu vart jag hungrig :)
Vi är på våg till E.on för idag blir det final!! Kram!!