fredag 25 juli 2008

Götheborg

Vi kom just hem från stan, för vi har vinkat av Ostindiefararen Götheborg, som legat i vår hamn några dagar. Hon flankerades av massor av småbåtar och det var så trevligt. Först var det lite körsång, sedan sjöng besättningen som var ombord. När hon så avgick, så sköt hon salut och många småbåtar tutade till avsked.

Sedan följde de med henne ut från hamnen. Hon hissade segel, men det är ju vindstilla, så de hängde slaka och tomma.

Nu ska vi sätta oss på altanen och ta en liten sommardrink innan vi knyter oss. Det är alldeles för varmt inne. Vi har just nu ca 28 grader inne. På altanen är det bara 22 grader.
Kanske man skulle sova där i natt? Det vore ju skönt.

Ikväll efter att solen gått undan, hjälpte jag till att måla huset på sydsidan. Det är otroligt vad färgen bleks i solen. Man måste ju måla oftare på den sidan, än resten av huset. Lars har bytt ut några brädor som inte såg bra ut. När man sedan målar dom så är det ju färgskillnad. Därför är det lika bra att måla hela väggen. Ser bra ut inför försäljningen också. Det är relativt snabbt gjort, eftersom det bara är en enplans-villa. Jag målar så högt jag når från marken och Lasse tar det ovanför. Det kallas för "teamwork"

Nu ska vi ta en liten Gin & Tonic

Goodnight folk's

torsdag 24 juli 2008

När solen skiner blir man

...trött. Ja jag blir trött. Nu har jag varit i Birsta och handlat. Jag var in i 2 byggnader, dvs 2 korta promenader till och från bilen. Solen sken och nu har jag solsveda och är jättetrött. Jag tror inte att jag får några brännskador idag, utan jag har nog blivit lite solbränd- men en reaktion har jag fått i huden, eftersom jag blir så trött av det.

Jag vill bara sova.

Det är ju en typ av allergisk reaktion, så jag tror att jag ska prova att äta allergitabletter närmaste veckan, så kanske jag kan dämpa reaktionen lite.

Nu ska jag plocka undan efter middagen, som idag bestod av lax-pytt, med röra av creme fraishe och röd caviar. Gott och inte så "mastigt i sommarvärmen.

Men - visst är det väl skönt att det äntligen är riktig sommar??

kram på er

onsdag 23 juli 2008

Blä

kaffet blev för svagt, men jag dricker det ändå.

Morgonstund har guld...

Uppe med tuppen idag. På semestern! Hmmm. Börjar jag bli utvilad, eller vad är det som händer? ;)
Jag vaknade redan vid halvfem och jag har verkligen försökt somna om, men det gick inte. Så jag klev upp och duschade. Nu är klockan - 06.42 och jag sitter här nyduschad och jättetrött!

Så jag ska ta in tidningen och lägga mig på soffan en stund. Kanske jag rent av somnar till en timme? Det vore skönt.

Solen skiner intensivt, det fläktar lite ute och temperaturen ligger på 18 grader. Detta mina vänner, är vad de kallar SOMMAR.

Katterna ligger ute på altanen och myser. Det är skönt för dem att vara där innan det blir för varmt. Fast å andra sidan ligger de ju där då också. Under varsin stol, i skuggan.

Nu ska jag koka mig lite kaffe. Det känns som en kopp vore det rätta nu. Kanske jag springer över till City Gross och köper lite apelsiner. De öppnar redan klockan 8. När Lars vaknar, kan han få en god frukost med nypressad apelsinjuice.

Jag har funderat lite på hur vi ska möblera i nya huset. Det är lite trixigt med vardagsrummet, men det blir nog fint. Det sitter en riktigt HEMSK panel där, som bara måste bort! Panelen är av samma typ som man brukar ha i en hall, eller i ett kök. Men oftast som halv-panel. Denna är ljust choklad-brunmålad, blank och går från golv till tak. Inte är det snyggt inte!
Där står också en braskamin, som är den i särklass fulaste kamin jag sett! Kaminen Hugo. Den skall också väck. Istället sätter vi in en pelletskamin. Både effektiv och snygg. Dessutom ger den låg driftskostnad.

Så vill vi gärna bygga ett inglasat uterum ovanpå garaget. Där är en altan nu, men vi måste ju tänka på solen. Så en inglasning är nödvändig.
Hmmm, vad är det mer? Jo, ett litet duschpalats vore inte fel. Lite lyx i vardagen, kan vi unna oss, Lasse och jag =)

Sen är det lite annat småfix. Men så är det ju jämt när man skaffar nytt boende. Man ser allt som man vill ändra på. Nu tänkte vi ju inte flytta mer. Vi ska bli kvar där. Så vi har god tid på oss att få det fint och som vi vill ha det. Det känns ju jätteskönt.

Det kostar lite att renovera. Men även om vi lånar upp extra, så är ju huset så pass billigt, så det blir inte så dyrt ändå, i slutänden. Vi kommer ändå att bo mycket billigare, än om vi köpt ett dyrare hus närmare stan.

Visserligen bor vi fantastiskt billigt nu, men det är det här med att starta med ett nytt boende. I ett eget hus, där jag dels känner mig mer delaktig, eftersom jag kommer att äga halva huset, dels så har jag ju själv varit med om att välja ut huset och med ett läge, som vi båda trivs med.
Inte som nu, där jag har flyttat in i ett redan befintligt hushåll.
Det är ju inte mitt hushåll. Det är Lasses och hans förra frus hushåll.
Jag vill ha Lasses och MITT hem. Från början. Kanske fånigt, men så är det.

Och Lars han har lyssnat på mig tagit till sig mina synpunkter och önskemål och förstått. Därför köper vi nytt hus. Det är väldigt lyhört av honom och det är jag oerhört tacksam för. Såna killar växer inte på träd!

Nu ska jag försöka göra kaffe. Jag är världens absolut sämsta kaffekokare! det är Lars som brukar få göra kaffe i detta hus. Men ibland klarar jag det. Så nu ska jag göra ett försök.

Ha en bra dag!

måndag 21 juli 2008

Hus Hus Hus =D

Idag ska vi skriva kontraktet på vårt nya hus. Inflyttning skall ske senast 1/10. Besiktningsman är beställd också.
Vi har även svarat på en privat annons, för ett par som vill köpa hus i detta område. De skulle komma och titta idag, men har blivit sena, så de vet inte om de hinner komma idag.

Det är mycket nu =)

Lånelöfte, besiktningar, kontrakt, städa (!)

Typiskt att jag skulle bli febrig precis nu. Orken är inte på topp, direkt.

Nu ska jag ta lite fil. Har intgen matlust alls, men man måste ju...

Hej so long

lördag 19 juli 2008

Bröllop

I dag har vi varit på bröllop i Ramsele. Oh vackert!

De var så fina. Jättefina.

Först var det en bröllposmarch som jag inte begriper mig på, sen kom det en CD med låten
" Bring it on home to me" och då grät jag.

De hade valt 3 psalmer varav jag bara kände igen en " Den blomstertid nu kommer"

Jag tror också att ev. jag kunde psalm 83, men människan framför mig följde inte ouvertyen i versen, så jag kunde inte falla in in psamlen och sjunga korrekt, efersom hon låg alldeles för högt för mig. Jag hörde henne och blev alldeles för störd av henne.

Sen åkte vi hem till deras sommarhus och grillade.

Lars och jag åkte hem vid 21-tiden , eftersom det är nästan 2 timmars bilresa hem.

Så nu bjuder jag eder godnatt.

torsdag 17 juli 2008

Husköp



FINT, ELLER HUR??
Vi har varit i Indal och kikat på ett nytt hus. Det var verkligen i vår smak, så vi ska köpa det!

595 000 kr är ju inget pris och det är ingen idé att pruta. Det är fint, badrummen och köket är nyrenoverade. Lite färg och tapeter måste man ju ändå fixa, vilket hus man än köper...



Läget är toppen, tomten är mycket fin och ligger bakåt, från gatan, så det är insynsfritt och trevligt. Det finns väldigt mycket skugga på tomten. Det är ju ett jätte+ för mig.



Ovanpå garaget är det en altan. Minst 35 kvm stor. Garagetaket hade en läcka, så de fixade nytt tak. Det gjordes förra veckan...



Det kan bli så där jättefint, när man gjort iordning efter egen smak.

Åh vad glad jag är!

onsdag 16 juli 2008

AJ!

Det var länge sedan jag hade så här ont i hela kroppen. Mina HÄNDER är svullna. Jag har ingen finmotorik i fingrarna och ingen styrka i händerna. Jag kunde inte ens öppna en liter fil, i morse =)

Men vill man ha fint så får man finna sig i att det straffar sig med värk.

Å andra sidam, så vet jag ju att det går över. Det är inte kroniskt som för somliga andra. Så jag ska väl inte gnälla...

Ha det så gott.

tisdag 15 juli 2008

Fäääärdig!

Ont gör det, i hela kroppen, men nu är jag klar. I morgon ska här städas, sedan har jag verkligen verkligen semester!

Jag ska se om jag kan tanka över lite bilder i morgon , så att ni kan få se.

Sov gott folk´s

Färdigmålat

Nu är sovrummet färdigmålat och tapetvåderna är uppsatta. Men när jag stod där och nöjt konstaterade att jag varit duktig, så insåg jag att golvet inte passade ihop med resten av rummet.

Alltså hoppade jag in i bilen och drog i väg till Bauhaus och köpte ett mörkt klickgolv. Nu är det till 2/3 färdiglagt och f-n vad det blir snyggt!

Jag måste bara ta en liten paus. Jag har ont i ryggen och handlederna. På 5 timmar har jag gjort allt detta, så det är klart att det känns i kroppen.

Men snart är det färdigt och vi kan bära in sängen på plats igen. Sen ska hela huste städas. Tvätten skall tvättas och den måste strykas.

Vi ska på bröllop på lördag, så jag hade tänkt åka till stan och leta något nytt att sätta på mig.
Jag har kläder som jag kan ha, men visst är det roligare med något nytt?

Nej nu får jag sluta upp med att lata mig. Det är lika bra att sätta fart, så det blir klart ikväll.

Pust

måndag 14 juli 2008

Målarpyts nr 2

Hej på er kompisar, syskon och barn =D

Nu har jag 3 väggar färdiga i sovrummet. Kvar att måla är väggen vid huvudändan av sängen. Den som dels ska bli giftigt neongrön och dels ha 2 svarta tapetvåder.

Jo lite fix med penseln bakom elementet och mot golvsockeln på på samma vägg är det också kvar. Men Lars måste hjälpa mig få loss rören från väggen, samt frilägga golvsockeln, så att jag kommer åt. Han är dock ute och fixar sista väggen som skall sättas upp och målas utvändigt. Jag kan i alla fall göra klar den 4.e väggen så länge, medan jag väntar på honom.

Idag är det varm , soligt och lite kvavt ute. Jag måste ta en paus från målandet och då hamnade jag vid datorn, förstås.

Igår gjorde jag en god middag. Hade i bakhuvudet ett svagt minne av röd lök som tillagats i balsamvinäger..Så, jag delade 2 röda lökar i små "båtar".

Först knaperstekte jag 1 pkt bacon i strimlor. Jag lade baconet att rinna av på ett husållspapper. Sedan stekte jag löken i baconfettet och tillsatte knappt 1 msk honoung, samt ½ dl balsamvinäger och ett par msk vatten. Detta fick puttra ihop, så att löken glacerades och blev mjuk. Sist puttade jag i en massa färsk timjan.

Jag stekte ett par skivor kött och kokade potatis till. Jag lade upp köttet, sedan löken och sist det knaperstekta baconet.

Det blev supergott!

Nu ska jag dricka lite vatten och ta tag i målandet igen.

Vi höres!

söndag 13 juli 2008

Rapport från en målarpyts

Idag är det gråmulet igen. Jag ska måla om i sovrummet. Det blir ljust limegrönt på 3 väggar och en vägg blir skarpare limegrönt. På den "klatchigare" väggen, ska jag sätta upp två tapetvåder, lite oregelbundet till höger på väggen, med ca 6 cm mellanrum. Dessa våder är svarta, med stora vita blommor. Det kommer att bli snyggt.

Jag lovar.

På sängen har vi svart överkast och beige småkuddar. Gardinerna blir i beige. Man måste ha något som dämpar intrycket lite =)

Först det tråkiga, men ack så nödvändiga förarbetet. Inget slutresultat blir bättre än själva förarbetet.

Tapeten som är där nu, är lite strukturerad. Jag måste spackla snyggt och fixa, så att det inte syns att det är spacklat. Jag skall även räta ut några bubblor på tapeten. Det är kul att göra så att det blir bättre , än det var innan. Jag har mina små lite, udda knep för att få till detta, men det brukar alltid bli bra.

Nu ska jag bara köra lite frukter i min juicemaskin, så att jag får en liten energikick innan jag börjar.

Jag kommer inte ihåg om jag skrev tidigare att vi målade om i köket förra veckan? Det var tidigare lite antikvitt, som ju alla vet, GULNAR med åren. Så köket var ju lite mer gult, än vitt.

Nu är det vitt, på väggar och tak, med ljusgråa luckor. Vi har satt svarta modernare handtag och bytt bänkskivor.

Mycket trevligt, vill jag påstå.

Bilder kommer senare.

lördag 12 juli 2008

Hemma igen

Ja, ni har väl saknat mig, förstår jag? jaså, inte det? Nähä, men jag är på plats igen, efter en liten sejour i Hufvudstaden.
Jag har umgåtts med Johnny och Linnéa hela veckan. Vi har varit på bio, ätit gott, samt varit ute och ätit middag med min brorsdotter Malin och det slank ner några goda drinkar också.

Malin ja, jag har inte träffat henne på många år, så det var jättekul att äntligen ses igen. Jag har varit i Stockholm ett par gånger och försökt få till stånd att vi skulle ses, men det har fallit på tidsbrist. Men nu hade jag ju hela veckan på mig och Mailn har också semester, så det löste sig.
Verkligen kul. Hon är en jättetrevlig och gullig tjej. Nu måste vi se till att hålla kontakten!

Jag träffade också min gamla arbetskompis Magdalena. Vi åt middag och pratade, åpratade, pratade. Alltid kul, att umgås med Magdalena!

Sen var jag runt och shoppade. Köpte 2 linnen och ett par skor. That´s it. Jag som skulle ha skjorta, jeans, ett par trekvartsbyxor, svarta och vanlit t-shirst, samt nåt att ta på mig till bröllopet, som vi ska till nästa vecka. Hå hå ja ja.
Varför hittar man aldrig något när man har råd? Alla kläder finns i mängder (även i min storlek) om jag inte har råd. Men om jag ska köpa något, så finns det inget. Märkligt.

Det var skönt att semestra på egen hand. Men eftersom jag nu var i Stockholm och nästan aldrig varit där för att hälsa på, så ville jag ju vara med Johnny och Linneá så mycket som möjligt. Så jag var liksom inte ensam ändå. Som egentligen var vitsen med att åka på kortsemester ensam. Men de är ju så gulliga och jag trivs med dem, så jag var ju med dem så mycket jag kunde, förstås.
Jag var på stan en dag, helt solo. Passade på att gå på naturhistoriska Museet också. det har jag aldrig "fått" göra förr. Dem jag varit med,har alttid velat gå på Grönan, eller Skansen eller så. Jag gillar museum. Wasa-museet har jag sett ett par gånger i alla fall. Men jag kunde inte gå till Nordiska Museet denna gång. Det var busstrejk och jag skulle ha varit tvungen att promenera ut till Djurgården. Men det var så soligt, så det gick ju inte. Så jag shoppade loss istället. Fast med alla dessa kläder i Stockholm, fanns inget för mig.
Hittade dock en bröllopspresent. Det var ju bra i alla fall.

Nu ska vi åka och handla mat. Depåerna behöver fyllas =)

Ha det gott i sommarregn och åskväder.

Hej svejs

lördag 5 juli 2008

Lugn igen

"Barnet" är åter hemma.

Tarmvila, lite dropp, mycket kortison, så blev det genast bättre.

Om hon inte åker in på akuten när det blir så här så kan det gå riktigt illa. Därför måste hon alltid vara observant och se till att ta sig till akuten i tid.

Om hon väntar för länge, så kan det gå utför väldigt snabbt. 37,8 är gränsen för feber. Kommer hon upp i den temperaturen så har hon feber, vilket hon absolut inte får ha, säger hennes läkare.

Men i och med att hon söker hjälp i tid, så slipper hon undan talindrigare och klarar sig undan med endast 1 dygn på sjukhuset.

Mitt tangentbord är alldeles snurrigt. Jag trycker på en bokstav och den kan placera sig precis
vart 17 som helst i texten.

a vänner DärfÖR GOdnatt min

J
tiden la a så här blir det he

( = Ja så här blir det hela tiden)

Here we go again...

Akuten med Milla i natt igen. Hon hade en kraftig tarmblödning natten mot torsdag och sprang på toa hela natten och det kom blod hela tiden.
Sen i går vid 24 tiden messade jag igen och frågade läget, då hade hon även fått feber.

Camilla får inte ha feber för sin doktor. Så jag ordnade skjuts och vi åkte upp till Sjukhuset.

Jag kom hem kl 04.15. Hon ligger kvar.

Det blir röntgen idag för att kolla att tarmen inte håller på att spricka. Det kollar de varje gång. Jag tycker att det börjar bli ite tätt nu. Förut åkte hon in med 6-7 månaders mellanrum.
På senare tid har hon åkt till akuten i december, april, maj och nu juli

varför jag inte körde upp henne själv? Jo vi hade en liten tillställning här (vi var 8 pers) och åt bara Amerikanskt. Spareribbs, hamburgare, coleslaw, popcorn, american pancakes, lönnsirap, marshmallows, peanutbutter, amerikanskt öl, vin och Whiskey.

Det var den 4:e juli och vi ville ha lite fest. Det stod amerikanare ute på vägen (ja, bilar förstås) och vi spelade rock n' roll.

Mycket trevligt!

Men så blev det lite sjukhusfärd, där på slutet. Jag petatde lyckligtvis i mig endast 2 glas vin, så när vi kom till akuten, var jag väl helt nykter. Men jag var nog inte körklar, så bilen lämnades hemma.

Nu ska jag åka och hälsa på flickebarnet. Hon har ju så tråkigt, bara ligga där, med sitt dropp.

Bye bye friends

onsdag 2 juli 2008

Slut Klart Finito

Nu är det klart!

Yes!

Jag har lämnat ifrån mig nycklarna till lägenheten. Kontraktet skrev under och betalningen
gjordes i går.

Idag har jag gjort mig till"oskuld" hos banken.

Det blev en bra vinst på min lägenhet. Det har varit väldigt slitsamt emellanåt, att
fixa till den. Men nu sitter jag ju här, så nöjd med resultatet: ett riktigt trevligt bankkonto.

Nu ska vi till Indal och titta på huset en gång till.

Ciao